electrobel
you are using Microsoft Internet Explorer in a too old version, please respect the developers and update your browser or use one of those decent browser.
download Mozilla Firefox download Google Chrome download Apple Safari download Opera
 
Loading data, please wait...
 
This will delete you message, are you sure ?
Sticky thread : On / Off
Lock thread : On / Off
This will delete this thread, are you sure ?

Forum : Scene News : Debat: Is er muziek na sabam? 28 april

netwaves [be]
Profile Picture
Post: 2
Status:
Last track:
Is er nog muziek na sabam?

Deze vraag stelden we aan een panel van specialisten al in 2007 (zie blog van toen), maar het antwoord zijn we helaas vergeten. Vandaar de reden om de vraag nog eens te stellen aan een vers panel.

Perstekst: Door de opkomst van het internet is Sabam teruggekatapulteerd naar de middeleeuwen. Terwijl de laatste 50 jaar cultuur steeds meer en meer in privéhanden terecht kwam (denk maar aan platenmaatschappijen, Hollywood, Clear Channel, uitgeverijen, ... ), strooide het internet roet in het eten van deze grote cultuurbonzen. Downloaden van sites als Napster en Kazaa werd modieuzer dan betalen. Maar wat met de rechten en inkomsten van de artiest?

Curieus Leuven en netwaves proberen via een debat met enkele hoofdrolspelers de culturele toekomst te verkennen.

Gastsprekers:
Dirk Vervenne (Sabam)
Lieven Scheire (Neveneffecten)
Kristof Uittebroek (Customs)

Moderator:
Jan Lagrain (Radio Scorpio - netwaves)

Sabam is de Belgische organisatie die de inkomsten op de produkten van componisten en auteurs beheert. (zie ook Wikipedia)
Creative Commons is een legaal kader voor de nieuwe "sharing" economie, met deze licentie mag je artisitiek werk downloaden, kopiëren en verspreiden. (zie ook Wikipedia)

Het debat zal doorgaan op donderdag 28 april om 20:00, in Sojo (Eén Meilaan 35 - 3010 Kessel-lo).
De inkom bedraagt € 1,00.
De mogelijkheid wordt voorzien om vanuit het publiek vragen te stellen in het laatste deel. Er wordt ook drank verkocht aan democratische prijzen.
Sojo ligt hier.


promoot mee het debat: hang een affichke (hier downloaden) voor het raam! Of 'like it' op FB!Wie er niet kan bijzijn, maar toch met prangende vragen zit, kan ze hieronder stellen en dan stellen wij ze misschien voor u .

Groeten,
netwaves-crew!