electrobel
you are using Microsoft Internet Explorer in a too old version, please respect the developers and update your browser or use one of those decent browser.
download Mozilla Firefox download Google Chrome download Apple Safari download Opera
 
Loading data, please wait...
 
This will delete you message, are you sure ?
Sticky thread : On / Off
Lock thread : On / Off
This will delete this thread, are you sure ?

Forum : Socialize : De financiele crisis

bramboCell [be]
Profile Picture
Post: 178
Status:
Last track: Trippin\\\'Balls
Fed pompt weer miljarden dollars in AIG

De Amerikaanse centrale bank stelt 37,8 miljard dollar ter beschikking aan AIG. De verzekeraar werd in september genationaliseerd omdat het failliet dreigde. De vorige lening van de Federal Reserve (85 miljard dollar) is opgebruikt.

Peperdure vakantie
Intussen raakte bekend dat bestuurders van AIG een peperdure vakantie zouden doorgebracht hebben in een luxecomplex in Californië, en dat enkele dagen nadat de overheid de groep had gered. "Ik begrijp dat de Amerikaanse bevolking geschandaliseerd is. Dit is gewoon verachtelijk", verklaarde de woordvoerster van de Amerikaanse president George Bush. "Minder dan een week nadat de belastingbetaler AIG heeft gered, deden leidinggevenden van het bedrijf zich te goed aan drank en eten in een van de chicste hotelcomplexen van het land", bevestigde Democraat Henry Waxman.

Nationalisering
De Amerikaanse centrale bank redde op 17 september de verzekeraar van het bankroet door een lening toe te staan in ruil voor 79,9 procent van de aandelen van het bedrijf, wat neerkomt op de nationalisering. Waxman preciseerde dat de rekening van de luxueuze uitstap 440.000 dollar bedroeg, waarvan 200.000 dollar voor de kamers (aan 1.000 dollar per nacht of meer), meer dan 150.000 dollar voor de maaltijden en 23.000 dollar voor verzorgingsbehandelingen.

"Geen kaderleden"
AIG reageerde in een mededeling dat het verblijf was aangeboden aan onafhankelijke makelaars en niet aan bestuursleden van de groep. De nieuwe ceo van de groep, Ed Liddy, stuurde onmiddellijk een brief naar minister van Financiën Henry Paulson om hem enige uitleg te verschaffen. Volgens AIG waren er slechts tien mensen op meer dan 100 genodigden werknemers van AIG. Geen enkel kaderlid zou volgens de verzekeraar meegereisd zijn. (belga/svm)


Fortis feest in Monaco
Hötel de Paris, het duurste in Monaco.
Fortis Insurance Belgium organiseert vandaag een exclusief culinair evenement voor 50 genodigden in het duurste hotel van Monaco. De groep luncht deze middag in de Louis XV, nummer 8 op de lijst van 's werelds meest prestigieuze restaurants. De verzekeringsgroep spendeert zo'n 150.000 euro aan deze incentive, maar benadrukt dat die vooral is bedoeld voor externe verzekeringsmakelaars.

De groep arriveerde gisterennamiddag in Hôtel de Paris, het duurste hotel van het prinsdom. Deze middag volgt een lunch in het bijbehorende Louis XV. Het restaurant heeft drie Michelinsterren en werd vorig jaar door een internationale vakjury op plaats 8 gezet in de lijst van 's werelds beste eetgelegenheden. Volgens Lonely Planet herbergt het "de grootste wijnkelder ter wereld, met 250.000 flessen, vele onbetaalbaar". Een lunch in Louis XV kost al snel 300, een overnachting in het hotel gemiddeld 1.500 euro. De verzekeringsgroep betaalde ook de vliegtickets.

Commerciële actie
Het voorval roept gelijkenissen op met de controverse die dinsdag in de VS ontstond rond verzekeringsbedrijf AIG. Een week na de overname door de Amerikaanse regering trakteerde het management van AIG zich op een feestje van 300.000 euro in Saint Regis, een exclusieve resort in Californië.

Volgens Fortis Insurance loopt de vergelijking mank. "Er gaan wel enkele directieleden mee, maar de groep bestaat vooral uit makelaars, externe tussenpersonen", aldus woordvoerder Gerrit Feyaerts. "De reis naar Monaco is al maanden gepland en past in een commerciële actie. Het gaat dus niet om een intern evenement. Dit soort organisaties is trouwens gebruikelijk in de verzekeringssector. Ook andere sectoren, zoals de farmaceutische en de medische, hebben hun systemen om bijvoorbeeld artsen eens in de watten te leggen."

Fortis Insurance, zo benadrukt de woordvoerder nog, "is zich terdege bewust van de gevoeligheden bij het grote publiek rond de financiële crisis". (Douglas De Coninck)

Bankiers feesten 725.000 euro op


Terwijl de rest van de wereld kreunt onder de financiële crisis, viert een groep Britse bankiers in Italië een feestje dat liefst 725.000 euro kost.
De Britse overheid was verplicht om enkele miljarden te injecteren in Barclays, één van de grootste banken van Groot-Brittannië. Voor een groep vetbetaalde bankiers van Barclays was dat geen reden om het feesten te stoppen. Eergisteren vlogen ze met een jet naar het luxueuze Villa Erba, vlakbij het Comomeer in Italië. Meer dan driehonderd gasten zullen er proeven van de beste wijnen, de beste diners en het beste entertainment. Er zou op geen cent gekeken worden.

'Gezien de huidige situatie is dit een brug te ver', aldus critici. 'Terwijl hardwerkende Britten hun woning moeten verkopen vanwege de beurscrisis, vieren de goedbetaalde bankiers feest. Zolang ze maar van hun wijntje kunnen nippen, lijkt het hen allemaal weinig te kunnen schelen.'

Hoewel duidelijk gesteld werd dat de bankiers een foute boodschap geven, sprong een woordvoerster van Barclays de bankiers bij. 'Je kan nu eenmaal niet stoppen met zaken doen. Ook niet nu de crisis hoogtij viert. Dit is bovendien geen leuk samenzijn, het gaat om een educatief seminarie. En zeker in deze tijden is dat soort dingen meer dan noodzakelijk.'

Eerder trokken honderd personeelsleden van Barclays ook al naar een hotel aan de Franse Riviera met een prijskaartje van 1.800 pond per nacht.(dhh)
 
 
 
bramboCell [be]
Profile Picture
Post: 178
Status:
Last track: Trippin\\\'Balls
sorry that it is in dutch...

spread the word I'd say! fucking dipshits of banksters
 
 
 
S-cape [be]
Profile Picture
Post: 574
Status:
Last track: cute.exe
Financial Crisis
It affect us at ...let's say 20%.
80% of problems are for rich people ;-)
All we feel, as poor little citizens, is an augmentation of 6 % of our life cost, and dont forget that we pay more services than in the past, who didnt exist before (mobile, internet, tv multichannel, etc...)

No, everything is fine actually, dont worry. Just stop dealing with banks ;)
 
 
 
bramboCell [be]
Profile Picture
Post: 178
Status:
Last track: Trippin\\\'Balls
Quote:
Originally posted by : S-cape

Just stop dealing with banks ;)

 
that is like... impossible now a days...     
 
 
 
Distreality [be]
Profile Picture
Post: 1594
Status:
Last track: Reality Check
it's wiser to put your savings in ethical banks like ' Triodos Bank '.
That bank for instance is not noted on the stock market, so the shares don't fluctuate like those of the big banks do.
Furthermore they invest in stuff like alternative energy, preservation of rainforests,..... and not in the weapon-industry like the big ones do.....

The stock-market is a sick business, it deals with virtual money, so in fact it's a big hoax, a scam, an insult of our intelligence.

It's a cliché, but think what would happen if all the clients of let's say Fortis would go to the bank and ask to withdraw their savings .
It would all crumble, as the banks don't have the cash needed to generate those amounts, so it's a hoax, a scam, an insult....

If the share-holders would sell all their shares at the same time, the same would happen....

Don't fall for it....
 
 
 
Erophin [be]
Profile Picture
Post: 222
Status:
Last track: Swington Funkle
A world in a state of reset ..out of the grasp of deceit...

The illuminati exerce their power true the banking system
a system conceived to entrap people and controle them
for every dollar / credit unity loaned, this same dollar + intrest has to be repayed.
not difficult to figure this system isnt freemaking.
notice : the federal reserve is in private hands ...
worthy documentary to see if u got 150 minutes ...
Wake up call
http://video.google.nl/videosearch?q=wake+up+call&emb=0&aq=f#
naomi wolf interview ;
Naomi wolf is an awake American woman. She gave just a shocking
interview in which she tells that on 1 October 2008 a coup has actually
taken place in the US where Bush has seized the total power. Thus its
own army is, the first brigade on that day for the first time turned
out to keep people quiet during adopting the Bail-Out bill /law. And we
just think that it simply financial crisis. No it does not concern
money, it concerns power…

WATCH HERE :http://www.youtube.com/watch?v=BqzLf_P7YQ0
 
 
 
bramboCell [be]
Profile Picture
Post: 178
Status:
Last track: Trippin\\\'Balls
Quote:
Originally posted by : Distreality

it's wiser to put your savings in ethical banks like ' Triodos Bank '.
That bank for instance is not noted on the stock market, so the shares don't fluctuate like those of the big banks do.
Furthermore they invest in stuff like alternative energy, preservation of rainforests,..... and not in the weapon-industry like the big ones do.....

Nice!
unfortunatly I have a house to pay... and I'm already connected to one of the big ones (who haven't reached the news (yet))
oh well banks suck! they should make earning money on intrests illegal like in the muslimstates!  
 
 
 
Jemenfish [be]
Profile Picture
Post: 1941
Status:
Last track:
Still waiting for Fortis to drop to -5 euro to buy some stock again.

(BTW, this 'crisis' is so out of bounds...last time with the bourse crash I bought fortis at something like 6 to 8 euro and was able to sell for around 18 half a year later. It's more a problem of people treating stock options as a casino nowadays, it's soooo volatile).

I'm kind of miffed that 60 percent of my money is in blocked stock options I see go down each day tho ;)
 
 
 
Distreality [be]
Profile Picture
Post: 1594
Status:
Last track: Reality Check
if those ' blocked ' stocks are ' conservative shares ' then the crash has little or no effect on them, so it depends...

anywhoo stocks are a tricky business.... 
 
 
 
Quote:
Originally posted by : Distreality

if those ' blocked ' stocks are ' conservative shares ' then the crash has little or no effect on them, so it depends...

anywhoo stocks are a tricky business....


you do know what the banks put into conservative funds right?
Bank shares ....
(prime example are pensionfunds, they're supposed to be as rock solid as your "spaarrekeningske") 
 
 
 
Distreality [be]
Profile Picture
Post: 1594
Status:
Last track: Reality Check
yes, but those shares are not so vulnerable as the other normal ones...
anywayz, i don't have any myself.... 
 
 
 
we're just paying for those fooled arse americans who bought like 6 houses each and have to conclude now they don't have any money for it.
If that ain't globalisation ;)
 
 
 
I blame who I always blame:

gingerslook at it!... just plotting world domination
 
 
 
Izzy [be]
Profile Picture
Post: 119
Status:
Last track:
Q: What's the capital of Iceland?

A: At about five euro fifty...

IZ.
 
 
 
nEUROLAND [be]
Profile Picture
Post: 175
Status:
Last track:
Quote:
Originally posted by : Izzy

Q: What's the capital of Iceland?

A: At about five euro fifty...

IZ.
 
lol
 
 
 
bramboCell [be]
Profile Picture
Post: 178
Status:
Last track: Trippin\\\'Balls
test
 
 
 
Falcon030 [be]
Profile Picture
Post: 201
Status:
Last track: Dicky my friend 2007
you mods are a ware that postings on the forum are only allowed in english ! so what am taken my words back  
 
 
 
IskaRiot [be]
Profile Picture
Post: 338
Status:
Last track: (a)Me(n)tal
ach, crisissen komen en gaan...
een constante economische groei is onmogelijk. it has to happen now & then i think. laat ons gewoon hopen dat het niet te lang aansleept, de jaren 30 hebben ons geleerd waar dat toe kan leiden. persoonlijk heb ik meer schrik voor de "side-effects". verschuiving naar rechts, xenofobie, yapyapyapyap blablabla
 
 
 
Quote:
Originally posted by : IskaRiot

ach, crisissen komen en gaan...
een constante economische groei is onmogelijk. it has to happen now & then i think. laat ons gewoon hopen dat het niet te lang aansleept, de jaren 30 hebben ons geleerd waar dat toe kan leiden. persoonlijk heb ik meer schrik voor de "side-effects". verschuiving naar rechts, xenofobie, yapyapyapyap blablabla

damn right
all political changes have happened during financial crisises:
poverty in russia leaded to communisim
30s leaded to fascism & national socialism
belgian revolution was mainly becouse wilemI used the belgian industry to enrichen holland.
french revolution becouse of hardcore poverty
people even tend to forget the vast influence economics had on the fall of the roman empire

etc etc

Note that these where only on national scale, now the crisis is world wide

there might be plotical cosiquences that will have effect on an enourmous amount of ppl, not just folk from the same country/continent. The fall of kapitalism (?) and the rise of....
and that scares me more than loosing some koopkracht

btw: doesn't it strike you as odd that nationalisation of banks is quite against the "big" beliefs of the leading (not as in "strongest" but as in "most into a certain belief") liberal countries as the US, germany, etc
 
 
 
groovke [be]
Profile Picture
Post: 11
Status:
Last track: Feel It ( final edit)
watch the movie "zeitgeist" and you will all understand whats happining, the movie is 3 docu's in one, the 3e part of de movie explains whats happening today, note that that movie has made a while ago... watch it and learn how this world is fucked up